INFORMACIJE O DOSTAVI IN STROŠKI POŠTNINE

 

Za vas dostavlja Pošta Slovenije.

Ob dela prostih dneh in nedeljah Pošta Slovenije ne dostavlja. Večkrat se pa zgodi, da Pošta Slovenije dostavi paket v soboto (ni pa pravilo).

Ob oddaji naročila navedite svojo telefonsko številko, da vas bo kurir omenjene dostavne službe obvestil o času dostave paketa.

 

Kdaj lahko pričakujete paket? (V 1 DO 2 DNEH)

  • V kolikor oddate naročilo od ponedeljka do četrtka do 14.50 ure prejmete paket naslednji dan. Primer: naročilo oddate v četrtek do 14.50 ure, paket bo pri vas v petek. V kolikor oddate naročilo v četrtek po 14.50 uri pa prejmete paket v soboto ali najkasneje v ponedeljek.
  • V primeru ko oddate naročilo v petek do 14.50 ure prejmete paket v ponedeljek. (Lahko se zgodi da prejmete paket že v soboto).
  • V kolikor oddate naročilo v soboto ali nedeljo pa prejmete paket v torek.

Pozor! Na vseh lokacijah pošta Slovenije ne dostavlja ob sobotah, tako da raje računajte na dostavo v ponedeljek. Pred dostavo vas kurir pokliče.

Kako lahko plačam paket?

  • Paket lahko plačate z gotovino ter tudi plačilno kartico paketnim pismonošem s POS terminali (Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club). Dodatne provizije Pošta Slovenije ne zaračuna, lahko pa le-to zaračuna banka. Pozor! Nimajo vsi poštarji pos terminala, zato imejte vedno pripravljeno gotovino v primeru, da ne bi mogli plačati s kartico.
  • V kolikor si izberete na zaključku nakupa plačilo z UPN je ta opcija za vas bolj ugodna saj je poštnina v tem primeru nižja. Obrazec za plačilo dobite na vašo e-pošto. Lahko tudi slikate QR kodo s telefonom in v nekaj sekundah plačate račun.

Lahko se zgodi da poštar nima POS terminala vi pa nimate pri sebi gotovine in želite plačati s kartico. Poštarju naročite, da naj paket dostavi na najbližjo pošto vi pa tam poravnate svoje plačilo s karticami: Mastercard, Maestro, Visa, Karanta ali Diners Club. Na vseh poštah ni možno plačilo s POS terminali!

 

SPISEK POŠT, KI OMOGOČAJO PLAČILO S POS TERMINALI OZ. KARTICAMI: MASTERCARD, MAESTRO, VISA, KARANTA ALI DINERS CLUB:

 

Še preden vam poštar dostavi paket lahko spremenite lokacijo prevzema oz plačila. Kako to uredite? Ko dobite e-pošto ali sms sporočilo lahko tam spremenite lokacijo kjer boste paket prevzeli oz. plačali. (Na lokacijo zapišete naslov pošte ter poštno številko in tam prevzamete paket in plačate s plačilno kartico: Mastercard, Maestro, Visa, Karanta ali Diners Club. (V sms sporočilu bo pisalo: Način dostave lahko danes spremenite: (dodan bo link, kliknete na link in tam vnesete željeni naslov.

PLAČILO S KARTICAMI Mastercard, Maestro, Visa, Karanta ali Diners Club, LAHKO IZVEDETE LE V PRIMERU, DA IMA VAŠ POŠTAR POS TERMINAL ALI, DA JE VAŠA POŠTA NA SEZNAMU POŠT, KI OMOGOČAJO PLAČILO S POS TERMINALI (PLAČILO V TEM PRIMERU PORAVNATE NA POŠTI). (GLEJTE SLIKI ZGORAJ).

*V kolikor imate še kakšno vprašanje glede plačila in prevzema paketov nam pišite na: info@lepashop.si

Več informacij o plačevanju s POS terminali najdete tukaj: https://www.posta.si/zasebno/postne-storitve/prejemanje/placilo-odkupnine-pos

Stroški poštnine

  • Pri nakupu nad 40€ je poštnina brezplačna.
  • Stroški pakiranja znašajo 0.99 €. Ta strošek plačate ob vsakem nakupu, ne glede ne višino nakupa.
  • 2,99 € (za plačilo po povzetju). Brez dodatnih provizij.
  • 1,99 € Pri plačilu z UPN nalogom znaša poštnina 1,99 €. (UPN nalog vam pošljemo na vašo e-pošto. Nato lahko plačate položnico s slikanjem kode, preko spletne banke ali na banki ali pošti. Dodatne stroške vam lahko zaračuna vaša banka oz ponudnik storitve (provizijo za plačilo), mi ne zaračunamo dodatnih provizij.

KO GRE PAKET V DOSTAVO VAS O TEM 2 x OBVESTIMO

Pošta Slovenije omogoča več vrst dostave pošiljk. Ko vaš paket zapakiramo in ga izročimo Pošti Slovenije vas o tem Pošta Slovenije obvesti preko e-pošte ter sms sporočila.

V sporočilu si lahko izberete vrsto dostave/prevzema in spremembo naslova dostave (če ste si morda premislili).

Pred dostavo prav tako dobite sms in e-pošto.

SLEDENJE POŠILJKI

V sporočilu prejmete tudi 13 mestno številko za sledenje pošiljki. Na povezavi vpišite vašo celotno številko in preverite kje se vaš paket nahaja: (https://sledenje.posta.si/). V kolikor imate težave ali ne veste kje se vaš paket nahaja nam pišite na: info@lepashop.si.

Sledilno številko dobite po e-pošti ter po sms sporočilu, ko gre paket v dostavo.
Prav tako bo v sms sporočilu pisalo da je Marta Pogačar s.p oddala paket v dostavo in da lahko kmalu pričakujete paket na izbrani naslov.

DOSTAVA/PREVZEM PAKETA:

1. Poštar vam dostavi paket na izbrani naslov (pred dostavo pošiljke vas kurir (poštar) pokliče),

2. prevzem pošiljke na vaši najbližji Poštni poslovalnici. Na povezavi si poglejte kje se nahaja vaša najbližja pošta: (https://www.posta.si/iskalnik-poslovalnic),

3. prevzem pošiljke na Paketomatih Pošte Slovenije. Na sliki si lahko pogledate kje po Sloveniji se nahajajo paketomati. V kolikor želite dostavo na paketomat na zaključku naročila napišite: Paketomat in naslov paketomata.

4. prevzem pošiljke na Petrolovih poslovalnicah (https://www.petrol.si/prodajna-mesta#posta). Petrol zaračuna dodatnih 0,45 € za prevzem paketa (brez odkupnine). Petrol zaračuna dodatnih 1,50 € za paket ki je odposlan z odkupnino. Paket lahko prevzamete pri blagajni.

5. Prevzem paketa v paketniku Direct4me. Za več info si preberite: https://www.direct4.me. V paketnik direct4me si lahko usmerite paket na podlagi prejetega SMS-a tisti dan, ko mi oddamo paket v dostavo (Moja dostava – Moja izbira). O paketnikih si lahko preberete na naslednji povezavi, kjer najdete tudi seznam lokacij, ki imajo paketnik direct4me: https://www.posta.si/zasebno/postne-storitve/paketnik-direct4me

6.Paket vam lahko dostavijo v SLUŽBO (ali pred vhod, na teraso, pred garažo, pred hišo)…

Opozorilo! Paket morate sprejeti v 8 dneh, drugače se vrne nazaj na naš naslov!

 

Načini plačila

1. PO POVZETJU
Plačate ko prejmete paket z gotovino ali kartico. Kurir nima vedno pri sebi POS terminala, zato imejte vedno pri sebi gotovino in kartico. V primeru plačila z gotovino, predlagamo, da imate pripravljen točen znesek odkupnine. Plačate lahko s karticami Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club. V primeru plačila s kartico (debetno ali kreditno) ali gotovino, NIMATE DODATNIH PROVIZIJ OZ. STROŠKOV s strani Pošte Slovenije! Lahko pa vam dodatne stroške zaračuna izdajatelj vaše kartice.

2. PO PREDRAČUNU (UPN nalog ali univerzalni plačilni nalog)
Ko opravite naročilo, prejmete e-pošto na vaš e-mail naslov s podatki za plačilo. Kupec nato izvrši plačilo z obrazcem UPN (preko spletne banke, na pošti ali banki…) mi pa mu pošljemo paket takoj, ko je plačilo vidno na našem računu. Na upn nalogu je tudi QR koda katero lahko skenirate (slikate) s telefonom in plačate preko telefona v kolikor imate nameščeno telefonsko spletno banko. (Abamobi ali katero drugo). Lahko pa podatke prepišete na položnico in plačate naročilo na pošti ali banki oz. kjerkoli je plačevanje mogoče. Pri plačilu z upn nalogom vam ne zaračunamo dodatne provizije, lahko pa vam jo zaračuna pošta ali banka.

KAKO LAHKO SPREMENIM DOSTAVNO LOKACIJO?
Še preden vam poštar dostavi paket lahko spremenite lokacijo prevzema oz plačila. Kako to uredite? Ko dobite e-pošto ali sms sporočilo lahko tam spremenite lokacijo kjer boste paket prevzeli oz. plačali.

KAJ PA ČE SEM ODSOTEN V ČASU DOSTAVE?
V kolikor vas ni na izbranem naslovu v času dostave, dobite obvestilo na kateri pošti in koliko časa vas bo čakal paket. Naročite si lahko tudi brezplačno ponovno dostavo, kontakt za naročilo prejmete v sporočilu. 4 dni pred pretekom 8-dnevnega roka za prevzem dobite dodatno SMS obvestilo.

Imate vprašanje?

Pišite nam na: INFO@LEPASHOP.SI